Zomaar een dagje adviseren als belastingadviseur

Dit artikel wordt u aangeboden door mr. Jelle Landman

Over mr. Jelle Landman

mr. Jelle Landman is vennoot en adviseur binnen Forza Adviesgroep.

Jelle informeert u graag over zijn werkzaamheden als belastingadviseur binnen de particuliere en MKB-praktijk. Forza Adviesgroep biedt haar klanten administratieve diensten, fiscale advisering en juridisch advies.

U kunt Jelle bereiken op 0186-764060 of via j.landman@forza-adviesgroep.nl.

Website: https://www.forza-adviesgroep.nl

Elke dag opnieuw kan ik oprecht verbaasd zijn over hoeveel adviesbehoefte er is. Of het nu gaat om ondernemers of particulieren, keer op keer blijkt hoe complex onze (financiële) wereld is. Hoe vaak denkt u “klopt dit eigenlijk wel?” of “dat moet ik eigenlijk even uitzoeken”. Forza Adviesgroep lost dagelijks veel kleine en grote vraagstukken op. Zomaar een dagje adviseren.

Inkomstenbelasting en Toeslagen

Mijn ritueel: de dag vroeg beginnen met koffie en kijken of er nog nieuwe mails zijn. In de mailbox een vraag: “kom ik in aanmerking voor zorgtoeslag dit jaar?”. Ogenschijnlijk een eenvoudige vraag. Maar geen vraag is te gek. Het is ook niet raar dat mijn klant deze vraag stelt. Hij is inmiddels 84 jaar en wil gerustgesteld worden. Geen enkel probleem. En zo helpen we jaarlijks honderden particuliere klanten met hun belastingaangiften en toeslagaanvragen.

De auto

De volgende vraag: “Moet ik nu in een elektrische auto gaan rijden? Als ik hem nog in september op naam laat zetten, heb ik de 4% bijtelling binnengehouden!”. Een ondernemer met een autovraag, dat is altijd interessant. Natuurlijk kan een elektrische auto veel financieel voordeel bieden, maar mijn klant is een echte “petrol head”. Ik reken hem voor dat hij met hetzelfde budget ook een hele mooie (en grotere) Duitser met vier ringen kan rijden. Hij denkt er nog even over na.

Subsidie dan maar?

Veel ondernemers vergeten dat de overheid behoorlijk wat subsidies en tegemoetkomingen beschikbaar stelt. Wij houden altijd scherp in de gaten of een klant in aanmerking komt voor een regeling. Een beetje hulp van de overheid is immers prettig, nietwaar? Mijn klant ervaart technische problemen in zijn productieproces die echt opgelost moeten worden. Samen dienen we een verzoek in voor een WBSO-subsidie. Het is even een klusje, maar hij voldoet aan de eisen. Dat zal hem best wat loonkosten en uitgaven voor speur- en ontwikkelingswerk gaan schelen. Missie geslaagd!

Even meekijken bij de herstructurering

Eén van mijn collega’s is bezig met een herstructurering. Een vennootschap onder firma moet in een BV-structuur worden omgezet. Dat blijft altijd opletten. En vier ogen zien meer dan twee. Zeker omdat we gebruik willen maken van een aantal fiscale regelingen, zodat de klant nu geen belasting hoeft te betalen. Alles ziet er goed uit, de notaris heeft zijn werk ook gedaan. De klant kan “passeren” zoals we dat dan noemen. Weer een ondernemer die een volgende en belangrijke stap maakt. Gaaf!

De sanering

De laatste afspraak van de dag is een hele fijne. Ik heb gebak laten halen, want er is iets te vieren. Enige tijd geleden ontving ik een klant, een onderneemster, met grote financiële problemen en veel achterstanden bij de Belastingdienst. Wij hebben haar administratie overgenomen, zijn gaan budgetteren en hebben de schuld kunnen saneren. Er is een lening gesloten bij de gemeente. Met de schuldeisers zijn afspraken gemaakt. Het resultaat is dat mijn klant nu geen 17 schuldeisers meer heeft, maar slechts 1: de lening bij de gemeente. Dat scheelt een hoop stress, haar bedrijf is gered. Weer een faillissement voorkomen. Een gebakje op de goede afloop is dus wel op zijn plaats.

De kracht van competenties

Waarom kan ik mijn klanten op zoveel gebieden helpen? Forza Adviesgroep kan haar klanten optimaal bedienen, omdat Forza competenties combineert. Voor onze particuliere klanten kunnen wij alle belastingaangiften doen (inkomstenbelasting, erf- en schenkbelasting, aanvragen toeslagen enz.). Onze MKB-klanten ontzorgen wij volledig. De administratie wordt digitaal gevoerd (snel, efficiënt en foutloos). Hierdoor zijn wij in staat alle fiscale aangiften, rapportages, jaarrekeningen en prognoses tijdig te leveren. Fiscale mogelijkheden worden optimaal benut en juridische risico’s zijn in beeld en worden aangepakt.

Zomaar een dagje adviseren. Elke dag nieuwe uitdagingen.