Appletree Makelaardij: voor duurzamere woningen in de Hoeksche Waard

Dit artikel wordt u aangeboden door Appletree Makelaardij

Over Appletree Makelaardij

Wilt u meer weten over de Groeiwijzer die Appletree Makelaardij voor u kan verzorgen. Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op.

Saskia Uittenbogaard-Klaassen
Appletree Makelaardij – Julianastraat 64 in Oud-Beijerland
T 085 – 303 43 00| E info@appletreemakelaardij.nl

Website: https://www.appletreemakelaardij.nl

“Duurzaamheid is absoluut een belangrijk onderwerp voor Appletree Makelaardij!”. Aan het woord is Saskia Uittenbogaard-Klaassen, eigenaresse van Appletree Makelaardij in Oud-Beijerland: “We proberen bijvoorbeeld zo min mogelijk papier te gebruiken op kantoor en als het even kan, pakken we gewoon de fiets als we een afspraak hebben. Helaas denkt nog niet iedereen over duurzamere woningen na en ook komen we vaak grote verschillen tussen het kennisniveau van kopers en verkopers tegen. Dat nemen we natuurlijk niemand kwalijk want het gaat om soms heel ingewikkelde onderwerpen. Wel zien we dit als belangrijk onderdeel van onze dienstverlening.

Bij Appletree Makelaardij vinden wij duurzaamheid dus heel belangrijk. De koop/verkoop van een woning is natuurlijk ook een uitgelezen moment om verduurzamingsmaatregelen te nemen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar mogelijkheden om meer duidelijkheid te kunnen verschaffen aan kopers en verkopers. En dat is gelukt toen we de Groeiwijzer op het spoor kwamen”.

Team van Appeltree
Team van Appeltree Makelaardij

De Groeiwijzer

Saskia gaat verder: “De Groeiwijzer is een overzichtelijk document en richt zich op de koper van een pand door de reeds aanwezige duurzaamheidsmaatregelen te beschrijven. Daarnaast biedt de Groeiwijzer ook inzicht in de mogelijkheden om het pand verder te verduurzamen inclusief de investering die daarvoor nodig is en de besparing die daarmee bereikt wordt. Bij de besparing gaat het trouwens niet alleen om euro’s maar ook om de CO2 die bespaard wordt. Een groot voordeel van de Groeiwijzer is dus dat er concrete verduurzamingsmogelijkheden benoemd worden. Je kunt hierbij denken aan isolatiemogelijkheden voor bijvoorbeeld het dak en de vloer en dus mogelijkheden hoe je energie kunt besparen. Maar ook zaken als zonnepanelen en zonneboilers vormen een onderdeel van de Groeiwijzer. Je komt dan meer op het terrein van het gebruik van duurzame in plaats van vervuilende energie.

Het komt natuurlijk vaak voor dat dit soort maatregelen meegefinancierd worden. Door onze inmiddels ruime ervaring kunnen we deze financieringsmogelijkheden op hoofdlijnen bespreken met de kopers. Bijvoorbeeld door ze erop te wijzen dat de gemeente Hoeksche Waard ook duurzaamheidsleningen kan bieden. En zoals gezegd kunnen we kopers wijzen op diverse isolatiemogelijkheden, warmtepompen, ventilatie enzovoort. We weten dus veel maar we weten ook wanneer we iemand moeten doorsturen naar een echte expert.

Trouwens, nog één belangrijke opmerking, de Groeiwijzer biedt niet alleen voordelen voor de kopende partij maar zeker ook voor de verkopende partij. Want deze kan zich met zijn woning met Groeiwijzer goed onderscheiden van woningen zonder Groeiwijzer! En dat verhoogt de verkoopkansen”.